Revalidatie Covid-19

Het Corona-virus kan voor een ernstige longontsteking zorgen. Dit kan schade aan de longen geven. Of iemand blijvende schade heeft aan de longen, en hoeveel, verschilt per persoon. Iemand kan langere tijd moeite hebben met ademen en benauwd zijn, ook al heeft diegene het Corona-virus niet meer. Door het ziek zijn en langere tijd niet bewegen hebben spieren aan kracht verloren en tevens kan er sprake zijn van neuropathie. Dan is het belangrijk om het gehele lichaam goed te ondersteunen tijdens verschillende ligposities in bed. Tijdens een opname in het ziekenhuis kunnen er wonden zijn ontstaan van de infusen en decubitus vanwege het langere tijd in bed te hebben gelegen. Ook kan de huid strak en droog aanvoelen.

DecoCare heeft een breed assortiment aan producten die ingezet kunnen worden tijdens de revalidatie na een COVID-19 infectie. Zowel door de ziekte zelf als door de langdurige periode van ‘niet-bewegen’ verliezen mensen gedurende de ziekenhuisopname veel spierkracht en spiermassa. Klachten die gezien worden zijn, ademhalingsproblematiek, slechte voedingstoestand, decubitus, neuropathie en contracturen. Deze zijn zeer divers en variëren sterk in complexiteit waardoor maatwerk gevraagd wordt.


Om comfort te bieden in bed en de ademhaling te vergemakkelijken is een stabiele halfzittende houding met daarbij afwisseling in verschillende zit- en lighoudingen belangrijk. DecoCare heeft verschillende stabiele positioneringskussens in het assortiment en kan u adviseren welk kussen voor uw situatie wenselijk is.

 

Door langdurig in bed te liggen is risico op decubitus aanwezig. Om dit te voorkomen kan inzet van een van de verschillende matrassen, hielbeschermers en kussens een goede oplossing zijn. 

 

Voor meer comfort en ontspanning bij neuropathie, spierzwakte en het voorkomen van contracturen hebben wij een groot assortiment van positioneringskussens en ligortheses. De kussens zijn voorzien van een goed te reinigen PU-hoes met daaromheen nog een comfortabele zachte hoes voor extra comfort.

Revalidatie na Covid-19

Onderstaand een aantal combinatie-mogelijkheden van positionerings-kussens die kunnen bijdragen aan een comfortabel herstel van COVID-19 en waarmee decubitus kan worden voorkomen.

Deze combinatiesets zijn ook TE HUUR...

DecoCare combinatieset 'A'
gratis op proef

DecoCare combinatieset 'A'


Het uiterst stabiele rechthoekig kussen van 40x90 gevuld met foam en korrels in combinatie met het Eveander kussen gevuld met comfortabele vezels, geven vele mogelijkheden om een persoon met ademhalingsproblemen en/of decubitus te positioneren in bed. Stabiliteit wordt verkregen door het rechthoekig kussen boven op het Eveander kussen te leggen en comfort als u het blauwe zachtere kussen juist bovenop positioneert. Belangrijk blijft om de verschillende lighoudingen af te wisselen. In zijlig kunnen de kussens in de rug geplaatst worden om terugrollen naar de rug te voorkomen. Door gebruik te maken van stabiele kussens i.c.m. een hoogwaardig matras is het voor de persoon mogelijk om zich te ontspanning waardoor er een afname van spierspanning plaats vindt zodat contracturen en decubitus voorkomen kan worden. De set is aangevuld met een 'Jantje' dat bijvoorbeeld achter het hoofd geplaatst kan worden maar zeker ook meerdere toepassingen kent.

DecoCare combinatieset 'B'

DecoCare combinatieset 'B'


Deze set is gelijk aan set A maar is aangevuld met een FlexiOr Basic Ligorthese. Voor cliënten die behoefte hebben aan ondersteuning en ontspanning van de onderste ledematen is de FlexiOr Basic Ligorthese een uitermate geschikt product. Het biedt uitkomst bij lichte tot matige flexie-/adductieproblemen van knieën en heupen. De FlexiOr Basic Ligorthese kan ingezet worden om contracturen te voorkomen en comfort te vergroten tijdens revalidatie na covid-19. De orthese is tevens in te zetten bij het voorkomen en genezen van hieldecubitus.

gratis op proef
DecoCare combinatieset 'C'
gratis op proef

DecoCare combinatieset 'C'


Deze set bestaat uit het Flexior Boemerang 3-kamer kussen met lumbaalsteun en een 'Jantje'. Dit FlexiOr boemerang 3-kamer kussens is uitgevoerd met een lumbaalkussen. Hierdoor ondersteunt het kussen niet alleen de bovenrug (thoracale wervelkolom), maar ook de onderrug (lumbale wervelkolom). Het lumbaalelement biedt extra compensatie en daardoor ontspanning om een comfortabele halfzittende houding in bed aan te nemen waarbij de ademhaling niet belemmert wordt. Het kussen is inzetbaar bij een zittende houding, maar ook bij rug- of zijligging.

Repose Prone Positioneringsset
gratis op proef

Repose Prone Positioneringsset


De Repose Prone Positioneringsset is bedoeld om decubitus te voorkomen en te behandelen bij cliënten die in buikligging behandeld worden. De Prone Positioneringsset bestaat uit een Repose BabyTherm en een Repose Wedge Large. Waarvan de Babyterm onder de Torax en het gezicht ligt en de Wedge onder de onderbenen zodat de voeten in een functionele stand staan en spitsvoeten worden voorkomen. De Repose Prone zorgt voor een goede drukverdeling en een optimaal ligcomfort.


Lees meer...

DecoCare heeft een ruim assortiment hulpmiddelen om decubitus te voorkomen alsook comfortoplossingen voor cliënten. Onze productspecialisten geven u graag advies op maat.

Transfer

Transfer

Positioneren

Positioneren

Hielbescherming

Hielbescherming

Revalidatie na Covid-19

LinkedIn
Facebook
YouTube

Facebook


Volg DecoCare op Facebook. Hier houden wij u regelmatig op de hoogte van nieuws en wetenswaardigheden over DecoCare. Klik hier.

DecoCare

Contact Formulier

 
 
 
 
 

Social Media